StoryEditorOCM
DubrovnikUSKOK ODBACIO PRIJAVU ZA ZIDINE

VLAHUŠIĆ O ODBACIVANJU PRIJAVE Koji su im motivi za nanošenje ogromne financijske štete Gradu i njegovim stanovnicima

Piše dv Foto: dv
19. studenog 2018. - 20:26
Nakon objave u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika kako je USKOK odbacio Vlahušićevu prijavu protiv Frankovića za pet miliujuna kuna štete na svojem Facebook profilu oglasio se i bivši gradonačelnik Vlahušić koji je između ostaloga napisao: kada si usamljen u svojim stavovima, kada te rijetki razumiju, a službene državne institucije imaju suprotan stav, postavljam sebi stalno pitanje: Jesam li u pravu i trebam li odustati?
 
U svojoj objavi Vlahušić ističe i kako kada bi Grad Dubrovnik upravljao svojom imovinom, dubrovačkim zidinama, godišnje bi zarađivao 42 milijuna kuna više svojim gradjanima, DPDS bi dobivao više novaca za obnovu, a državni proračun dobio bi u lipu jednako novaca. 
 
"U narednoj godini cijena ulaznica za zidine biti će 200 kuna. Ukupan prihod pri istom broju posjetitelja kao ove godine od 1.3 milijuna ljudi, iznositi će 220 milijuna kuna. Prema novom ugovoru Gradu će pripasti 106 milijuna kuna, DPDSu 70 milijuna kuna, a državi će se uplatiti 44 milijuna kuna PDVa od ulaznica. 

Kada bi nekim čudom, kod vodstva DPDSa i gradske uprave proradila istinska ljubav prema Dubrovniku i njegovim stanovnicima tada bi se promijenio Ugovor, Grad bi naplaćivao ulaznice, dobivao 70 % sredstava i preuzeo trošak zaposlenih na gradskim zidinama. DPDS bi dobivao 30 % sredstava za obnovu baštine, a država dobivala svojih 25 % na svaku plaćenu uslugu ili proizvod od svih sredstava potrošenih u Dubrovniku. 

Tada bi u narednoj godini od ukupno prikupljena 220 milijuna kuna od prodaje ulaznica za zidine, istovjetno kao u prvoj varijanti, Grad dobivao 70 % ili 154 milijuna kuna, a DPDS 30 % ili 66 milijuna kuna. Grad bi dobio 48 milijuna kuna više, izdvojio za plaće osoblja na zidinama 6 milijuna kuna, te bi imao 42 milijuna kuna više za ulaganje u potrebe svojih stanovnika. 
DPDS bi imao 66 milijuna kuna za obnovu baštine na području Republike, ne bi plaćao zaposlene na dubrovačkim zidinama od 6 milijuna kuna i u odnosu na prvu varijantu imao bi 2 milijuna kuna više za spomeničku baštinu.", napisao je Vlahušić dodajući kako će se zidine vratiti Gradu, kao što je Zemlja okrugla, usprkos drugačijim vjerovanjima.
 
U svojoj objavi Vlahušić je istaknuo i kako je Lex Vlahušić donešen kako bi se zatrlo kritičko mišljenje i još jednom ponovio kako novi ugovor između Grada Dubrovnika i DPDS-a nanosi ogromnu financijsku štetu Gradu i njegovim stanovnicima.
 
25. travanj 2024 13:31