StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK

Franković s gospodarstvenicima i agencijama o turističkoj sezoni

Piše PSD.
19. studenog 2018. - 16:30
Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić susreli su se s članovima Vijeće za gospodarska pitanja Grada Dubrovnika, a potom i s predstavnicima putničkih agencija iz Dubrovnika. Teme su bile protekla te pripreme i novosti za iduću turističku sezonu.
 
Na sastanku Vijeće za gospodarska pitanja gradonačelnik je članove upoznao s pripremama za  novi sustav naplate i odvoza otpada, koji je u pripremi i koji će donijeti novosti u poslovanju s gospodarstvenicima i građanima. U izradi je prijedlog kojeg će članovi Vijeća dobiti na uvid i mogućnost dopuna. Razgovaralo se i o učincima turističke sezone te problemima i pristupu u rješavanju za nadolazeće razdoblje. Kao jedan od najizraženijih problema gospodarstvenici su istaknuli nedostatak radne snage i izdavanje radnih dozvola.

S predstavnicima turističkih agencija razgovaralo se o novim mjerama Grada u odnosu na brodove na kružnim putovanjima, mogućim rješenjima za sve veći broj putničkih autobusa u kontaktnoj zoni te praktičnim rješenjima na terenu koja bi omogućila bolju protočnost prometa.
25. travanj 2024 12:34