StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK

Raspisan natječaj za projektantske usluge za zgrade u Solitudu

Piše PSD.
19. studenog 2018. - 12:48
Grad Dubrovnik pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave za odabir izvođača projektantskih usluga za izgradnju višestambenih građevina u Solitudu, prema idejnom projektu. Riječ je o stanovima koji se rade kroz projekt 'Dubrovačke stanogradnje', po novom modelu Grada Dubrovnika za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji.

Posao obuhvaća izradu projekta i nacrta te procjenu troškova, odnosno razradu idejnog projekta u glavni projekt te ishođenje građevinske dozvole na temelju koje će se pristupiti gradnji.

Procijenjena vrijednost nabave je 700.000 kuna, a ponuditelj svoju elektroničku ponudu mora dostaviti predajom u Elektronički oglasnik javne nabave Republike Hrvatske, najkasnije do 10. prosinca 2018. godine.
Više podataka možete vidjeti OVDJE.

Predmet nabave su usluge izrade tri glavna projekta (za stambene zgrade S1, S2 i S3), ishođenje potvrda na glavne projekte i građevinskih dozvola za navedene građevine, izrada i provedba geodetskih projekata te izrada izvedbenih projekta s pripadajućim troškovnicima za izgradnju višestambenih građevina u Solitudu prema idejnom projektu.

Riječ je o već predstavljenom idejnom projektu za 50 stanova kroz projekt 'Dubrovačke stanogradnje', čiju će izgradnju financirati Grad Dubrovnik. Kako je prilikom predstavljanja projekta objasnio dubrovački gradonačelnik Mato Franković, na ovaj način bi se pomoglo sugrađanima koji nemaju riješeno stambeno pitanje da osiguraju stambeni prostor na način da stan prvih 10 godina uzmu u najam za 1.500 kuna mjesečno te da nakon 10 godina taj isti stan mogu otkupiti. Sav najam koji budu plaćali ući će u konačnu vrijednost, odnosno cijenu stana.

Podsjetimo, za isti model 'Dubrovačke stanogradnje' prije 20-ak dana započela je izgradnja 43 stana u Mokošici, s rokom završetka 15 mjeseci.
19. travanj 2024 22:25