StoryEditorOCM
DubrovnikTKO ĆE PRIJE?!

USKO PROMETNO GRLO U ULICI BRANITELJA DUBROVNIKA Fali metar ceste za vozače i metar za pješake

Piše Kristina Filičić
19. studenog 2018. - 11:31

- Svaki put kad neki pješak dolazi iz suprotne strane, moramo prijeći na cestu da se zaobiđemo. Ako nema auta, sigurno je. A ako nas pukne, puklo je. Ovdje jedva i busovi prolaze. Njima je k'o i pješacima – kažu nam mladi sugrađani Dario Milić i Ivan Tolja koji često pješice prolaze Ulicom branitelja Dubrovnika. I vozilima i pješacima izrazito prometna ulica od Pila do Boninova, stara je dubrovačka boljka. Najkritičnije za sudionike prometa je na potezu od zgrade rektorata do sveučilišnog kampusa. Svi za problem znaju, ali nitko nema rješenja. Svojedobno se spominjalo jedno, ali po svemu sudeći teško ostvarivo.

- Davnih dana planiralo se njezino širenje rušenjem kuća uz sami put ispod stare bolnice do doma. To se nažalost nije nikad dogodilo. Cesta je problematična, uska. Kolnik je širok manje od pet i pol metara a za pješake nema ni 90 centimetara širine. To je neuvjetno.

Cijela priča je katastrofalna – kaže jedan dubrovački prometni stručnjak. Bez rušenja objekata uz cestu, dodaje, nema ni dovođenja ceste u normalan profil.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika! 

 

 

20. travanj 2024 13:49