StoryEditorOCM
DubrovnikDRUŽBA BRAĆA HRVATSKOG ZMAJA

JAVNA TRIBINA Podjele u hrvatskom društvu – uzroci i njihovo nadilaženjev

Piše dv Foto: dv
14. studenog 2018. - 19:05
Družba "Braća Hrvatskoga Zmaja“, Zmajski stol Dubrovnik organizira javnu tribinu pod naslovom „Podjele u hrvatskom društvu – uzroci i njihovo nadilaženje“ u petak, 16. studenoga u 18.30 sati, u dvorani Ivana Pavla II (samostan sv. Klare).

Za predavača pozvan je prof. dr. sc. Gordana Črpića, prorektora za organizaciju i poslovanje Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Prof. dr. sc. Gordan Črpić  1990. diplomirao je elektrotehniku na Višoj tehničkoj školi „Rade Končar“ u Zagrebu. Godine 1996. diplomirao je teologiju na Institutu za teološku kulturu laika Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a 1997. godine diplomirao je 
sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Magisterij znanosti, područje društvenih znanosti, polje sociologija, stekao je 2002. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na istom je Fakultetu stekao i titulu doktora znanosti, područje društvenih znanosti, polje sociologija, grana posebne sociologije 2009. 
godine.

Prof. dr. sc. Gordan Črpić zaposlen je na Hrvatskom katoličkom sveučilištu na radnom mjestu redovitog profesora od 2015., a do tada na radnom mjestu izvanrednog profesora. Do 2017. godine također je i pročelnik Odjela za sociologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. 

Sudjelovao u kreiranju studija sociologije i povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu za koje su dobivene dopusnice nadležnog Ministarstva.

Također, uključen je u razna radna tijela države. Bio je vanjski član Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog Sabora. On je bio također član Radne skupine za odgojne i socijalizirajuće ciljeve i sadržaje Hrvatskoga nacionalnog obrazovnog standarda, HNOS-a te član Radne skupine Društveno-humanističkog područja za izradbu Nacionalnoga 
okvirnog kurikuluma. Bio je i član Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Nacionalne obiteljske politike (2013.).

Prof. dr. sc. Gordan Črpić predaje nekoliko socioloških i religioloških kolegija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. U dosadašnjoj znanstvenoj karijeri aktivno je sudjelovao na 48 znanstvenih konferencija i skupova od kojih na 26 međunarodnih te 22 domaće konferencije.

Prof. dr. sc. Gordan Črpić bio je tajnik časopisa „Nova prisutnost“ (2003.-2004.), uredio je šest znanstvenih knjiga, te više stručnih knjiga. Recenzirao je 12 znanstvenih radova u znanstvenim časopisima.

"Iz navedenog je evidentno da je riječ o osobi s jasnom akademskom profiliranošću prepoznatljivom u akademskoj zajednici i na međunarodnoj razini, te vjerujemo kako će njegovo izlaganje na temu „Podjele u hrvatskom društvu – uzroci i njihovo nadilaženje“ izazvati interes javnosti, te vas ovom prilikom pozivamo na javnu tribinu", poručili su organizatori.
 
16. travanj 2024 07:48