StoryEditorOCM
DubrovnikSEDAM MILIJARDI STABALA ZA ZEMLJU

U SKLOPU UN KAMPANJE Eko Omblići i djeca Mokošice sade stabla za Zemlju

Piše dv Foto: dv
12. studenog 2018. - 21:02
Početkom ovog  mjeseca najmlađi ekoaktivisti Eko-Omblići  započeli su s djecom Mokošice eko-akcije sadnje stabala i aromatičnog raslinja u  Mediteranskom vrtu, Eko i Calisthenic parku u Mokošici u okviru projekta  "Djeca i priroda se vole ".
 
Još prije 10 godina  UN je započeo kampanju za ublažavanje klimatskih promjena  pod nazivom „Sedam milijardi stabala po stanovniku za Planet Zemlju„  što su prihvatili i Eko Omblići i s malim eko-aktivnostima sadnje ne samo u Mokošici nego i šire.  
 
"Mjesec studeni i prosinac su najbolje vrijeme u godini za sadnju stabala , tako da ćemo organizirati nekoliko akcija sadnje stabala, ukrasnog raslinja, aromatičnog i ljekovitog bilja. Uz Dan prava  djeteta 20 .studenog 2018. planiramo pozvati  Dječje vrtiće Mokošice  kako bismo zajedno   posadili stabla za Zemlju, a sve s ciljem ublažavanja klimatskih promjena", poručili su organizatori akcije.
 
"Prilikom  proteklih sadnji stabala  i aromatičnog  raslinja po Mokošici  primjetili smo da  gotovo sva djeca vole grabljati, kopati, saditi, sijati, presađivati pa ćemo nastojati ovakvih  sličnih malih eko-akcija organizirati sve do proljeća 2019. Priključite se i vi sadnjom stabala za dragu nam Zemlju", poručuju iz Mokošice.
 
 
20. travanj 2024 15:00