Županija Dubrovnik

SPREČAVANJE I SANKCIONIRANJE NAJTEŽIH PREKRŠAJA 

MARTINJE Pojačan nadzor policije na prometnicama

SPREČAVANJE I SANKCIONIRANJE NAJTEŽIH PREKRŠAJA 
Tijekom ovog vikenda, povodom narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, policijski službenici prometne policije će svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Već smo ranije najavljivali da policija do kraja godine nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. četiri glavne ubojice u prometu (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje mopeda i motocikala te ponavljače teških prometnih prekršaja – recidiviste.

U provođenje pojačanog nadzora uključen je maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje su se pokazale najugroženijim u pogledu prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Iz PU Dubrovačko neretvanske posebno napominju da su u prvih deset mjeseci 2018. godine, na nivou Republike Hrvatske vozači pod utjecajem alkohola prouzročili 3 359 prometnih nesreća, od kojih 56 prometne nesreće s poginulim osobama i 1 325 s ozlijeđenim osobama u kojima su 453 osobe teže, a 1 420 ih je lakše ozlijeđeno.
 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

"Žuto obojeno žutim"

"Žuto obojeno žutim"
Četvrta ovogodišnja izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika, nazvana “Žuto obojeno žutim”, bit će otvorena ...
"Žuto obojeno žutim"

Počeli radovi na cjevovodu u Trstenom

Počeli radovi na cjevovodu u Trstenom
Iz Grada Dubrovnika danas javljaju kako su krajem prošlog tjedna započeli radovi na 220 metara priključnog cjevo...
Počeli radovi na cjevovodu u Trstenom