StoryEditorOCM
DubrovnikRASPRAVA O REBALANSU PRORAČUNA

BOGDANOVIĆ O LUCI GRUŽ Prethodna Vlada i ministar u suradnji s gradskom upravom izdali su dubrovačke interese

Piše dv Foto: Branka Mumalo
9. studenog 2018. - 17:49
Rasprava o rebalansu proračuna u kojemu se planirana sredstva za kupnju dionica Luke Gruž što bi značilo da Grad Dubrovnik postaje većinski vlasnik Luke potegnula je nova pitanja i raspravu u Gradskoj vijećnici.

Vijećnik Ljubo Nikolić uputio je pitanje hoće li Željko Raguž biti u sukobu interesa, ako Grad postane većinski vlasnik Luke Dubrovnik na što mu je gradonačelnik Franković odgovorio kako Grad kupuje dioničko društvo, koje usprkos vlasničkom udjelu ne postaje javno poduzeće. 

"Jedno s drugim nema veze. Luka će se moći javiti na natječaj za budući terminal. Kupnja dionica neće im biti zapreka", rekao je Franković.

Dok je vijećnik Vido Bogdanović nešto oštrije istupio po pitanju kupnje dionica, ali i nekim prijašnjim odlukama vezanih uz Luku Gruž.

"Drago mi je da ćemo kupiti te dionice da budemo većinski vlasnici Luke Gruž, ali amo opet na onu bobu bob, popu pop. Uvjete o koncesiji i odluku o dodjeli koncesije donosi država. Pustimo onu priču kako je riječ o luci od državnog interesa. To je politička odluka koju donosi predsjednik Vlade i ministar, a upravno vijeće Luke i ravnatelj će tu odluku provesti ili neće. Prema tome, to nije sukob interesa u tom smislu riječi. Na žalost, prethodna Vlada i prethodni ministar u suradnji s tadašnjom gradskom upravom napravili su izdaju dubrovačkih interesa", oštro je zaključio Bogdanović dodavši kako su odluke o davanju u koncesiju Luke Gruž i Batale protiv svih logika.

Nakon poduže rasprave uz 15 glasova za usvojen je rebalans proračuna za 2018. godinu, kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Dubrovnika za 2018. godinu.
 
24. travanj 2024 18:53