Županija Dubrovnik

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

MATO FRANKOVIĆ Neizgradnja azila je moj najveći neuspjeh

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA
U tijeku je 17. sjednica Gradskog vijeća, a na rasporedu su vijećnička pitanja koja se većim dijelom, za sad, odnose na komunalne probleme s kojima se građani susreću na dnevnoj bazi.

Tako je Ljubo Nikolić uputio pitanje stanovnika Zlatnog potoka što Grad može učiniti po pitanju garaže, ali i po pitanju većeg nadzora komunalnih redara u ovom dijelu Grada.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako Grad uvažava prijedloge i mišljenja građana te kako se sastanci s predstavnicima Gradskih kotara održavaju redovito. Prema riječima gradonačelnika Frankovića, lokacija za izgradnju garaže u Zlatnom potoku je pronađena, ali se čeka mišljenje i odgovor konzervatora. Isto tako, Grad Dubrovnik pokrenuo je i rješavanje imovinsko - pravnih odnosa za lokaciju butige u Zlatnom potoku.

U vijećničkim pitanjima ponovno se našao i azil za životinje, a pitanje o izgradnji postavio je Jadran Barač (SDP) koji je kazao kako je pitanje izgradnje azila jako važno, ali da ostaje neizvjesno hoće li se on uopće realizirati ili ej riječ samo o predizbornim obećanjima.
 
Gradonačelnik Franković istaknuo je kako Grad osigurava preko 600 tisuća kuna za hranu za životinje na Žarkovici te kako je natječaj za azil bio raspisan, ali će biti poništen jer ponude nisu adekvatne.

"Imamo dvije izvrsne lokacije za gradnju azila i svaka ima više od 30 tisuća kvadrata, obje su komunalno opremljene i imaju put, vodu i struju. Vjerujem da ćemo idućih maksimalno 15 dana rasvijetliti pitanje azila i nadam se da će biti svima prihvatljiva. Nadam se da će do 2019. godine biti izgrađen. Lokacija je zaštićena od vjetra i na dobrom smo putu", kazao je Franković istaknuvši kako mu je neizgradnja azila do sada najveći neuspjeh zbog čega se često napada njega i njegovu obitelj.
 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije