StoryEditorOCM
DubrovnikSEDAMNAESTA PO REDU

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Pred vijećnicima 44 točke dnevnog reda

Piše DV Foto: DV
9. studenog 2018. - 13:40
U Gradskoj vijećnici Grada Dubrovnika započela je 17. sjednica Gradskog vijeća na kojoj je prisutno 19 od 25 vijećnika.
Uz već najavljene točke dnevnog reda, predsjdenik Gradskog vijeća Marko Potrebica predložio je još jednu dodatnu točku o prodaji zemljišta u vlasništvu Grada dok je Ljubo Nikolić (SJG) i ovog je puta predložio točku Raskida ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperijal s tvrtkom Razvoj Golf.

Željko Raguž (DUSTRA) predložio je skidanje točke Viječnićka pitanja s današnjeg Dnevnog reda te je preložio da se ograniče vremenski "pitanja" ili da se točka stavi na posljednje mjesto dnevnog reda jer se često događa da se u vijećničkim pitanjima raspravlja o točkama koje su već na dnevnom redu.

Točka o prijedlogu prodaje zemljišta u vlasništvu Grada Dubrovnika je prihvaćena dok prijedlog Ljuba Nikolića ni ovaj put nije naišao na potporu.

Željko Raguž je povukao prijedlog o vijećničkim pitanjima.
 
Slijede vijećnička pitanja, a vijećnici će danas, između ostaloga, raspravljati i o Prijedlogu polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Dubrovnika za prvo polugodište 2018. godine, Prijedlogu izmjena i dopuna Proračuna Grada Dubrovnika za 2018. godinu, Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Dubrovnika za 2018. godinu, Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o zaduživanju Grada Dubrovnika.

Na današnjoj sjednici trebao bi se definirati i pravilnik o snimanju na javnim površinama i u prostorima kojima gospodari Grad Dubrovnik, ali donijeti i zaključak o potpisivanju Sporazuma o pravu gospodarenja poslovnim prostorom u Dubrovniku, Gundulićeva poljana 2, Dubrovnik s Društvom prijatelja dubrovačke starine.
 
20. travanj 2024 00:40