StoryEditorOCM
DubrovnikREAGIRANJE 

MATO FRANKOVIĆ Iznenađen sam odlukom Croatia Airlinesa jer je nedopustivo reduciranje letova prema Dubrovniku

Piše DV Foto: DV
6. studenog 2018. - 18:15
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković reagirao je na jučerašnje priopćenje koje zajednički potpisuju Zračna luka Dubrovnik i Croatia Airlines. Gradonačelnikovu reakciju prenosimo u cjelosti:
 
"Moram reći da sam iznenađen činjenicom da je Croatia Airlines par dana prije službenog ograničavanja korištenja zračne luke najavila da neće imati noćni let s obzirom da su sve najave do sada bile da će se letjeti kontinuirano, ali malim avionom. Tako da ćemo poslati službeni upit prema CA da se očituju što se to točno događa.

Inače, svjedoci smo već desetak godina apsolutne nebrige CA prema građanima Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, od činjenice da su jutarnji letovi prerano, da su navečer letovi prekasno i kontinuiranih kašnjenja pri polijetanju. Zbog kašnjenja od dva – tri sata ljudi nisu mogli planirati svoja putovanja. Brojni gosti Grada izražavali su ogorčenje krajnjom nebrigom i činjenicom da mogu dopustiti tako velika kašnjenja na gotovo svim letovima.

Ovo je maćehinski odnosi prema Dubrovniku, koji je, podsjetit ću, jedini grad u RH od većeg značaja koji nema ni jednog milimetra autoceste na svom području i jedini grad županijsko središte u RH koji je omeđen granicom. Umjesto da nam se zbog toga pomogne, da se letovi intenziviraju i da se Dubrovnik na neki način prepozna, nama se događa upravo suprotno i stavlja nas se konstantno sa strane.

Zbog svega toga uputit ćemo pismo predsjedniku Vlade RH, koji je predstavnik većinskog vlasnika, ali i predsjedniku Uprave CA i upozoriti da je takvo nešto nedopustivo", kazao je gradonačelnik Franković.
 
 
25. travanj 2024 15:16