StoryEditorOCM
DubrovnikPRIJAVILI PROJEKT NA EU FONDOVE

Uredit će se park, sportsko i dječje igralište u Suđurđu

Piše dv; Foto: Grad Dubrovnik
23. listopada 2018. - 17:31
Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika prijavio je 2,8 milijuna kuna vrijedan projekt „Uređenje parka, sportskog i dječjeg igrališta, Suđurađ, Šipan“ na natječaj „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.
Za projekt vrijedan 2.828.531,54 kuna, ukupni iznos prihvatljivog ulaganja u natječaju iznosi 2.665.863,38 kuna uz intenzitet potpore od 80 posto, odnosno 2.132.690,70 kuna. Razliku između dodijeljenih sredstava i ukupne vrijednosti projekta osigurava Grad Dubrovnik iz vlastitih prihoda.
- Zahvat koji je osmišljen kao park u sklopu kojeg će se nalaziti sportsko i dječje igralište namijenjen je svom lokalnom stanovništvu naselja Suđurđa, ali i cijelog otoka Šipana. Uredit će se park u sklopu kojega će se smjestiti sportsko igralište (košarkaško) te dječje igralište opremljeno različitim spravama – poručuju iz gradske uprave.
Realizacijom ove investicije Suđurađ će dobiti novi, uređeni javni prostor koji će biti pogodan i za organizaciju različitih kulturnih manifestacija.
25. travanj 2024 08:49