StoryEditorOCM
DubrovnikVOLONTERSKE AKCIJE KOJE UKLJUČUJU VIŠE OD 200 VOLONTERA

Započela Međunarodne volonterske akcije „72 sata bez kompromisa“

Piše DV Foto: DV
19. listopada 2018. - 19:05
Prvi volonteri Međunarodne volonterske akcije „72 sata bez kompromisa“ u prepoznatljivim zelenim majicama s logom akcije prijepodne prvog dana u Dubrovniku su proveli u ukrašavanju slatkiša koje će ponuditi na prodaju u nedjelju po župama.
 
Za ostale volontere teren iznenađenja bio je bivši Biskupov dom u kojem se sada nalazi Caritas Dubrovačke biskupije gdje su mladi volonteri pomagali i radili na sređivanju knjižnice u bivšem Biskupovom domu.
 
Volontere je na terenu obišao i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji im je na sinoćnjoj misi u crkvi sv. Vlaha poručio: „Znam da nije lako krenuti i staviti se na raspolaganje 72 sata, ali pokušajte već sad vidjeti trenutak povratka kada ćete se vratiti radosni“. Vratit ćete se radosni kao što su se i Isusovi učenici vratili radosni s njihovog poslanja, a što je evanđelist Luka zabilježio: „vratiše se zatim sedamdeset dvojica radosni“. Zapamtite tu rečenicu: „Vratiše se radosni!“. I vi ćete drugima učiniti radost tijekom ove akcije, pa ćete biti radosni.
 
Volonterske akcije u koje je uključeno preko 200 volontera nastavljaju se u subotu i nedjelju, a završavaju večernjom misom u 19 sati u crkvi sv. Petra Boninovo i zajedničkim druženjem nakon tri dana beskompromisnog volontiranja.
19. travanj 2024 19:10