StoryEditorOCM
DubrovnikZA OKO 6 I POL MILIJUNA KUNA

PRIJAVLJEN NA FINANCIRANJE IZ EU FONDOVA Izrađen glavni projekt novog vatrogasnog doma u Zatonu, prijavljen na financiranje iz EU fondova

Piše DV
11. listopada 2018. - 13:16
Odgovarajući na potrebu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zaton za iznalaženjem adekvatnih prostorija na lokaciji povoljnijoj za rad izrađen je glavni projekt izgradnje novog vatrogasnog doma u Zatonu. Autor projekta je Arhitektonski studio Ambijent d.o.o. projektantice Edite Prizmić-Čular, a investiciju vodi Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima u suradnji s Upravnim odjelom za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika.

Za smještaj novog doma odabrana je lokacija uz državnu cestu D8 na novoformiranoj građevinskoj čestici površine 1.554,00 metara kvadratnih. Projektirani objekt suvremena je jednokatnica čistog i jednostavnog oblika s ravnim krovom, ukupne bruto građevinske površine 536,60 metara kvadratnih.

U prizemlju je smještena garaža za tri vatrogasna vozila s garderobama i spremištem vatrogasne opreme, kao i servisno-mehaničarska radionica. Nadzorno-kontrolni centar predviđen je na katu uz uredske i društvene prostorije. U okolišu objekta planirano je vježbalište, vatrogasni vježbališni toranj, odgovarajući parking sa zaštitnim zelenim pojasevima prema magistrali i susjednim česticama. Objekt će raspolagati i manjom smještajnom jedinicom s četiri ležaja namijenjenim vatrogascima koji u požarnim sezonama dolaze na ispomoć.

Investicija izgradnje doma procijenjena je na 6.542.080,41kuna (s PDV-om), a projekt je, uz ostalu natječajnu dokumentaciju, 14. rujna predan na natječaj za dodjelu sredstava za izvođenje objekta unutar Programa ruralnog razvoja RH, MJERA 7.4.1 - Ulaganja u pokretanja, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu te se shodno tome očekuje sufinanciranje sredstvima iz EU fondova.

Na navedeni natječaj prijavljen je iznos od 6.451 192,15 kuna, od kojih se traži sufinanciranje 5.160.953, 72 kuna, što čini 80 posto prijavljenog iznosa.
19. travanj 2024 20:47