StoryEditorOCM
DubrovnikMIMOHOD ODRASLIH I DJECE NA STRADUNU

Dubrovčani dokazali da se zajedno može sve

Piše DV
6. listopada 2018. - 13:31
U cilju podizanja svijesti o osobama s invaliditetom, uz udrugu Dva skalina, nekoliko je Dubrovkinja na Stradunu organiziralo mimohod djece i odraslih osoba s poteškoćama. Mimohodu su se pridružili sportski klubovi, branitelji, udruge i društva te vatrogasci, policija, umjetnci, glazbenici, turistički vodiči i svi oni koji čine Grad. Svi zajedno postgli su cilj podizanja svijesti o osobama s invaliditetom. Na taj način je još jednom odano puno priznanje njihovim roditeljima te poslana lijepa poruka iz Dubrovnika u cijelu Hrvatsku i svijet.

Uz ovu akciju su i udruga Zajedno do zdravlja i Udruga za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije a pred Sponzom je kao "uvertira" mimohodu održan torta party uz prigodan program klapa, folklornih ansambala i plesnih studia. Sav prikupljeni prihod namijenjen je za opremanje prilagođenog igrališta pred Centrom za djecu s poteškoćama.

Akciji su doprinjele i gradske komunalne tvrtke koje su za roditelje i osobe s poteškoćama osigurale besplatna parking mjesta na parkiralištu iza Grada.

U sklopu ovog događaja koji su organizatori nazvali "Dokažimo da zajedno možemo sve", sutra će roditelji djece i osoba s poteškoćama moći će uživati vožnji brodom od Gruža do hotela Admiral, gdje će ih dočekati piće dobrodošlice, zakuska i darovi. Po završetku zabave za roditelje, organiziran je prijevoz do Gruža ili do njihovih domova. 

Svi koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati, a još uvijek žele pomoći spomenutim udrugama koje skrbe o djeci s poteškoćama, mogu im pomoći uplatom na račun udruge Dva skalina: HR7924070001100305036 (uz naznaku: za igralište)
 
19. travanj 2024 11:06