Županija Dubrovnik

NOVA WEB PLATFORMA

GRADONAČELNIK O 'OCIJENI ME' Namjera je dobra, ali do podataka o službenicima Grada Dubrovnika došlo se prevarom

NOVA WEB PLATFORMA
Gradonačelnik Mato Franković reagirao je na početak rada web platforme za ocjenu gradskih službenika i namještenika koje je pokrenula udruga Prospectus predvođena dubrovačkom odvjetnicom Viktorijom Knežević:

- Pozdravljam ideju osnivanja stranice koja bi ocjenjivala službenike, međutim ne odobravam način na koji se došlo do navedenih podataka jer ga smatram prevarom. Naime odvjetnica koja je zatražila navedene podatke nije navela razlog zašto iste traži već se pozvala na pravo na pristup informacijama i na taj je način dobila podatke. Nadalje, jedan dio osoba koji je unesen u sustav 'Ocijeni me' više i ne radi u Gradu Dubrovniku, a ipak vidimo da ih se ocjenjuje. Ono što smatramo potpunim apsurdom je da netko anonimno može ući u sustav i komentirati pod lažnim imenom. Ako se već želio uvesti sustav ocjene službenika, onda se istovremeno trebalo poštivati i to da navedeni službenici jasno vide gdje griješe i da svoju pogrešku mogu u budućnosti ispraviti, na što bi sigurno utjecalo isticanje imena i prezimena te OIB-a osobe koja komentira - smatra dubrovački gradonačelnik.

- Ovakvim je sustavom portal 'Ocijeni me' postao politički poligon za neistomišljenike gradske uprave, koji se na ovaj način pripremaju za iduće izbore. Svatko na portalu može komentirati koliko i što god želi pod lažnim imenom, a u konačnici nakon što su navedeni portal naši kolege isprobali vidjeli smo i da se dio komentara briše. Dakle ovdje je namjera bila dobra, ali sve je napravljeno u krivom smjeru i još jednom, ponavljam, prevarom se došlo do podataka o našim službenicima - poručuje Mato Franković.

 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Zbornik radova o Miloradu Mediniju

Zbornik radova o Miloradu Mediniju
Dubrovačke knjižnice predstavit će Zbornik radova o Miloradu Mediniju u petak, 22. veljače u 18:30 sati u Znanst...
Zbornik radova o Miloradu Mediniju

Pokladne svečanosti u Metkoviću

Pokladne svečanosti u Metkoviću
U Metkoviću se od 24. veljače do 5. ožujka 2019. održavaju tradicionalne Pokladne svečanosti, u organizaciji Met...
Pokladne svečanosti u Metkoviću