StoryEditorOCM
DubrovnikBLOKADA PROČISTAČA

RURSUS I PGM RAGUSA Gradonačelniče, pozivamo na dogovor

Piše dv
14. rujna 2018. - 14:19
Nakon ovotjedne nove blokade pristupa gradilištu pročistača u Komolcu, predstavnici društava Rursus d.o.o. i PGM Ragusa d.d. osvrnuli su se na javne istupe gradonačelnika Mata Frankovića koji se odnose na radove koji se, kažu, izvode na njihovu zemljištu u katastarskoj općini Komolac.

- U brojnim medijskim člancima javnosti je predstavljeno kako protupravno zaustavljamo radove i na taj način ucjenjujemo Grad bez ikakvog zakonskog uporišta, dok se potpuno zanemaruje činjenica da Grad Dubrovnik prije poduzimanja bilo kakvih radnji nije postupio na zakonom propisan način. Nekretnine na kojima se izvode radovi su u našem vlasništvu što je Gradu poznato. Netočni su navodi gradonačelnika da se radi o nerazvrstanoj cesti u vlasništvu Grada Dubrovnika jer nisu ispunjeni uvjeti propisani Zakonom o cestama - ističu iz društava Rursus i PGM Ragusa.

Dodaju kako je tek 8. rujna, nakon što su započeti radovi, Grad je pokrenuo predradnje kojima bi se dio zemljišta u njihovu vlasništvu proglasio nerazvrstanom cestom, što proizlazi iz javnog poziva objavljenom u Dubrovačkom vjesniku, a zakon predviđa da bi se nešto moglo smatrati nerazvrstanom cestom mora se u postupku utvrditi, a javnim dobrom postaje pravomoćnošću uporabne dozvole.

- Iznenađeni smo istupima gradonačelnika i činjenicom da se bez ikakve obavijesti ili poziva nama kao uknjiženim vlasnicima izvode radovi jer smatramo da su se svi ovi nesporazumi mogli izbjeći jednim kratkim razgovorom prije početka izvođenja radova, a za što po našem mišljenju nije kasno ni sada. Stoga pozivamo gradonačelnika da, bez obzira na dosad izjavljeno, pokušamo dogovorno riješiti nastalu situaciju jer smatramo da se svi postupci moraju provoditi na zakonom propisani način, a čime bi se sigurno ubrzalo okončanje cijelog postupka  - navode iz dviju tvrtki.

- Nismo i ne želimo biti prikazivani u javnosti kao osobe koje se protive poboljšanju uvjeta života građana Grada Dubrovnika, ali smatramo da bi u ovakvoj situaciji svatko poduzeo sve da zaštiti svoja prava. Na kraju ističemo da u ovom obraćanju ne smatramo potrebnim iznositi sve činjenice i detaljno objašnjavati pravnu proceduru i naša prava kao vlasnika nekretnina jer iskreno očekujemo de će se nakon ovog cijeli problem riješiti dogovorno - zaključuju iz Rursusa i PGM Raguse.
20. travanj 2024 13:39