StoryEditorOCM
DubrovnikBLOKIRALI CESTU TVRDEĆI DA JE NJIHOVA A NE GRADSKA

Privremeno zaustavljeni radovi, pročistač će kasniti petnaestak dana

Piše DV
6. rujna 2018. - 18:49
Leon Šprlje, vlasnik tvrtke IPSUM i neimenovani inženjer iz tvrtke PGM Ragusa danas su fizički zapriječili prolazak kamiona cestom prema gradilištu pročistača vode u Komolcu, tvrdeći da je cesta u njihovu suvlasništvu te da nije u gradskom vlasništvu. Ubrzo je pozvana policija koja je udaljila Šrlju i zaposlenika PGM Raguse te ih uputila da sve prijepore sa Gradom Dubrovnikom rješavaju na sudu. Informaciju o blokadi ceste potvrdio nam je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

- Kao na većini gradskih prometnica, grad je vanknjižni vlasnik i te ceste. Pozivali su se na suvlasništvo, no po novom zakonu na to nemaju pravo. Naime Grad je obavio sve kako bi se uknjižio i na tu cestu, a predmet je trenutno u katastru. Očekujemo da će to biti riješeno za deset do četrnaest dana, za koliko će se produljiti radovi na pročistaču – pojasnio je gradonačelnik Franković.

Inače uz pristupnu cestu koja prolazi kroz pogon nekadašnjeg GP Dubrovnika, trenutno se postavljaju novi elektro kabeli jačeg kapaciteta.
19. travanj 2024 08:14