StoryEditorOCM
Dubrovnik13 IM JE SRETAN BROJ

SRCE VUČE STAROM KRAJU Susret dubrovačkih iseljenika u Orsanu

Piše DV
17. kolovoza 2018. - 18:05

Više od desetljeća u kolovozu se u Gradu sastaju dubrovački Amerikanci, ali i iseljenici iz drugih krajeva svijeta. Trinaesti njihov godišnji susret upriličen je danas u Orsanu.

Lijepu tradiciju održava Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik koja tradicionalno organizira „Susret iseljenika“. Kroz seriju susreta Dubrovčani iz New Yorka s vremenom su počeli pomagati rodni kraj putem novčanih priloga za bolesne i socijalno ugrožene sugrađane, a podupiru i obnovu sakralnih objekata starog kraja. Iseljenici su najnoviju donaciju namijenili za obnovu stonske Crkve svetog Vlaha i uručili je stonskom župniku don Miljenku Babaiću.

Dodijeljena je i donacija za liječenje bolesne djevojčice, a donator Frano Sesjak priložio je svoj osobni prilog koji će HMI Dubrovnik namijeniti također za obnovu stonske crkve.

Okupili su se u Orsanu brojni iseljenici sa svih kontinenata. Uz dobrotvornu notu koja nikad ne izostaje, bila je to prigoda za druženje, međusobno upoznavanje i dogovor oko budućih humanitarnih projekata. Podijeljene su i zahvalnice, a iseljenike su došli pozdraviti i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, dogradonačelnica Dubrovnika Jelka Tepšić i zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević.

Riječi dobrodošlice okupljenima je uputila voditeljica HMI Dubrovnik Maja Mozara.

23. travanj 2024 14:57