StoryEditorOCM
DubrovnikHRPA SVIH VRSTA PLASTIKE I RASPADNUTI GALEB

ODVRATNI PRIZORI S LAPADSKE OBALE Nakupine smeća danima se prže na suncu i plutaju blizu obale, nadležni, gdje ste?

Piše DV
15. kolovoza 2018. - 10:01

"Do kada će stajati smeće i raspadnuti uginuli galeb na lapadskoj obali ispred Vile Elize.pitaju nas proteklih dana  s ogorčenjem naši sugrađani ponajviše Lapađani. Žale nam se kako smeća ima i u moru i uz obalu te kod marine", pišu iz Eko centra Zeleno sunce, i šalju fotografije nakupljenog otpada svake vrste.

Temperature koje su posljednjih tjedana doslovno rastapale Grad samo su dodale na dojmu ove katastrofe na Lapadskoj obali, a od silnih nadležnih, pišu iz Eko centra, valjda ima netko tko bi to smeće morao kupiti?!

"Čija je nadležnost da se i Lapadska obala i ostale obale Grada i okolice održavaju čistim i urednim? Tko se u Gradu brine o uginulim morskim životinjama? Očito nitko, kad se nesretni galeb raspadao danima na +37 stupnjeva. Gdje je županijski Eko brod, što to on radi zapravo?", pišu iz Eko centra.

Ne samo zato jer je špica turističke sezone, nego i stoga jer su prizori nakupljenog smeća odvratni, a i svi skupa se borimo protiv istog ovakvog otpada kojeg nam 'šalju' susjedne zemlje. Jesmo li isti? Ima bit'...

Upućen je apel glavnim inspekcijskim službama RH pri Ministarstvu zaštite okoliša, ali i Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, pišu iz Eko centra, i očekuju brzu reakciju odgovornih službi.

24. travanj 2024 22:35