Županija Dubrovnik

FESTA U HOTELU STADION

FOTO Centar za mlade proslavio prvi rođendan

FESTA U HOTELU STADION

Dubrovački Centar za mlade u prostorima bivšeg hotela Stadion proslavio je u petak prvu obljetnicu postojanja. U povodu Međunarodnog dana mladih, festu je organizirala Udruga za mlade Maro i Baro putem programa Info centra za mlade – INFORMADUR te uz podršku Grada Dubrovnika i u suradnji s Udrugom mladih Orlando.

– Međunarodni dan mladih slavi se još od 2000. godine i svake godine ima posebnu temu kroz koju se pokušava poboljšati status mladih u društvu. Ove godine tema je, kao da su nas pitali, ‘Sigurni prostori za mlade’. Baš to je ono na čemu mi najviše radimo, a to je da mladi imaju prostore za ostvarivanje svojih interesa – poručila je koordinatorica centra, Belinda Marić.

Unutar centra djeluju udruge ‘Maro i Baro’, Udruga ‘Bonsai’, UR institut te Udruga ‘Luža’. Iz centra su se pohvalili kako je u protekloj godini održano čak 6 velikih predavanja i 84 različite radionice. Osim proslave prve godine djelovanja iz centra su najavili prigodni program ovoga vikenda u parku Gradac, te planove o širenju prostora Centra.

Centar za mlade je zapravo krovna organizacija, Informadur prvi stup osnovan 2014. godine, dok je psihološko savjetovalište za mlade proradilo prošle godine u prostorima Centra.

Portal za mlade Informadur poseban naglasak stavlja na događaje u organizaciji udruga mladih, a nudi i informacije o stipendijama, natječajima, prilike za studentsku mobilnost poput Erasmus plus edukacija isl.
 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Automobil se prevrnuo na krov

Automobil se prevrnuo na krov
Na državnoj cesti D-8 oko 18:00 sati došlo je do teže prometne nesreće u kojoj je ozljeđena jedna osoba. Automob...
Automobil se prevrnuo na krov

Sretan i brz kraj potrage

Sretan i brz kraj potrage
Iz policijske postaje Dubrovnik za Dubrovački vjesnik potvrdili su kako je portaga za 10-godišnjom djevojčicom, ...
Sretan i brz kraj potrage