StoryEditorOCM
ŽupaFEKALIJE U MORU

Pročitajte koje plaže nisu za kupanje!

Piše DV
10. srpnja 2018. - 14:42

Na plažama Hotela Rixos Libertas u Dubrovniku i Hotela Plat u Župi dubrovačkoj došlo je do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama, upozoravaju iz Dubrovačko-neretvanske županije i Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša, a sve sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje.
Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 10. srpnja 2018. godine, tijekom petog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2018. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plažama Hotela Rixos Libertas u Dubrovniku i Hotela Plat u Župi dubrovačkoj, uzorkovanog 9. srpnja, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.
Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.
S obzirom da uzorci mora na plažama Hotela Rixos Libertas u Dubrovniku i Hotela Plat u Župi dubrovačkoj, zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

25. travanj 2024 01:16