StoryEditorOCM
NeretvaIZVJEŠĆE DUBROVAČKE POLICIJE

Švercao cigarete, džeparile po Gradu

Piše DV
5. srpnja 2018. - 12:58

U utorak, 3. srpnja, oko 17 sati, na MCGP Klek na ulaznoj graničnoj kontroli, u osobnom vozilu nacionalne oznake Republike Srbije pristupio je 53-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u inozemstvu. Pregledom vozila posumnjalo se na krijumčarenje cigareta te je zatražen nalog za pretragu. Detaljnom pretragom vozila, u posebno izrađenom skrovištu između stražnjeg i prednjeg sjedala, pronađeno je 1000 kutija cigareta s natpisom „Ashima“.
Cigarete su uz potvrdu oduzete, a 53-godišnjak je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora, uz kaznenu prijavu, u večernjim satima predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Bugarke džeparke

Nakon što su u nedjelju, 1. srpnja, u Policijsku postaju Dubrovnik pristupile dvije strane državljanke koje su prijavile krađu torbice i novčanika, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da su navedene krađe počinile dvije državljanke Bugarske, koje su uhićene tijekom jučerašnjeg dana.
Jedna od njih, 28-godišnjakinja se sumnjiči da je 1. srpnja u jednoj suvernirnici na području stare gradske jezgre, iskoristivši trenutnu gužvu u trgovini, ukrala torbicu na štetu državljanke Južnoafričke Republike. Drugoosumnjičena, 25-godišnja bugarska državljanka sumnjiči se da je istog dana, na području Pila, počinila kazneno djelo krađe na štetu državljanke Malezije, otuđivši joj novčanik s karticama i novcem iz torbe koju je nosila preko ramena.
Dvije Bugarke će uz kaznene prijave biti dovedene pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

19. travanj 2024 05:16