StoryEditorOCM
DubrovnikKVALIFICIRANI RADNICI KAD ČUJU IZNOS PLAĆE BJEŽE GLAVOM BEZ OBZIRA

NIŽE I OD HRVATSKOG PROSJEKA U Vrtlaru plaće 3500 kuna, nisu zaposlili nijednog vrtlara već 14 godina

Piše DV
18. lipnja 2018. - 22:04

Gradska tvrtka Vrtlar ima niže plaće od prosjeka u Hrvatskoj, imaju problem s pronalaženjem djelatnika deficitarnog zanimanja vrtlar, a želja im je povećati plaću djelatnicima, rekla je za govornicom Gradskog viječća direktorica Vrtlara Alma Majstorović. Povećanje plaća bilo bi dobro jer, tvrdi Majstorović, i oni koji bi htjeli raditi i imaju struku, kad čuju kolike su plaće, bježe glavom bez obzira.  Nisu zaposlili nijednog vrtlara već 14 godina.

Gradonačelnik se slaže kako primanja od 3500 kuna nisu na razini na kojoj bi trebala biti, ali za povećanje je potrebno napraviti i kolektivni ugovor i osigurati financijska sredstva. "Upravljanjem javnih površina od strane Vrtlara mogu na neki način pomoći u ambicioznosti direktorice u osiguravanju sredstava."

Grad Vrtlaru plaća održavanje javnih površina, no trebalo bi biti i malo kreativniji i malo se trgnuti, ne može se ovisiti o onome što da Grad, naglasio je Srđevac Ljubomir Nikolić pitajući se tko osigurava cvijeće primjerice za Ljetne igre? "Tko svih 45 dana nekome, bar jednoj osobi dnevno, treba napraviti buket i zašto to nije Vrtlar? Koliko je u Gradu vjenčanja, zašto tu Vrtlar nije konkurentan, trgnite se malo!", dodao je Nikolić. Izviješće o poslovanju tvrtke ipak je prihvaćeno, uz primjedbu vijećnice Dolores Lujić koja je ustvrdila kako svi zaposlenici gradskih komunalnih tvrtki itekako osjećaju da nije u svakoj tvrtci isto. "Veliki je nesrazmjer u regresima i božićnicama primjerice u gradskim tvrtkama. Ako se svi smatraju zaposlenicima Grada, i čuju da je netko u jednoj od njih dobio veliki iznos, a već ima i pristojnu plaću, dok oni nisu dobili ništa, to radnike prilično boli", istaknula je Lujić, a s njom se složio i gradonačelnik smatrajući da su plaće u Vrtlaru zaista strahovito niske, što će se pokušati riješiti idućim rebalansom proračuna.
 

25. travanj 2024 23:12