StoryEditorOCM
DubrovnikŠTO LI ĆE OTKRITI

SANITAT POD ISTRAGOM Franković: postoje sumnje kako su brojne radnje u Sanitatu bile kriminalne

Piše DV
18. lipnja 2018. - 20:59

Na pitanje DDS-ovog vijećnika Ivana Jelčića direktoru Sanitata Tomislavu Tabaku o ulaganjima javnost je dobila dodatne zanimljive informacije o poslovanju ove gradske tvrtke koju upravo češljaju čpolicija i DORH i to zbog sumnje u kriminalne radnje u poslovanju.
"Sanitatu su tržnice, detarizacija i dezinsekcija te parking primarne, a vidimo da su u 2017. godini preko 60 posto uložili u zgradu. Je li se što promijenilo u 2018?", pitao je Jelčić.

"Zgrada Sanitata je naslijeđena javna nabava koju sam morao dovršiti, zatekao sam radove u tijeku. Mene osobno je začudilo da sam tržnice zatekao u lošem stanju, da na nekim prostorima vire žice, da moram mijenjati struju, izolaciju, na cijelome dijelu Gruža jer kad se oslobodio jedan od prostora u njemu je ostao zid od gljiivica, preselili smo natrag u Pejton pa sad imamo dva prostora za najam, vjerojatno suho meso i sirevi te ribarnica. Tržnice su bile u lošem stanju, jedan wc na cijelu placu i slično, deratizacija ima minimalna ulaganja kao i pauk, najveća su ulaganja u parking. Da sad obnovimo tržnicu u Gružu koja uopće nema parkinga, je li to treba učiniti, vidjet ćemo, sad smo se uhvatili peskarije u Gradu". rekao je aktualni direktor Sanitata Tomislav Tabak.

Po pitanju parkinga i sudskih postupaka zbog odluka tadašnjeg Gradskog vijeća po kojima je Sanitat radio, vijećnike je zanimalo na koji način se ljudima mogu vratiti novci koji su, odlukom suda, nelegalno naplaćeni. "Sanitat radi isključivo po odluci GV, je li ta odluka bila nelegalna, Sanitat nije mogao ništa naplatiti nego samo ono što mu je sud dosudio." Gradonačelnik Franković objasnio je kako postoji sumnja da su brojne radnje u Sanitatu bile kriminalne, zbog čega točka i jest o neprihvaćanju izviješća o poslovanju, no radi li se o javnoj nabavi ili drugim dijelovima poslovanja - nije precizirao.

25. travanj 2024 00:34