StoryEditorOCM
DubrovnikNAJMLAĐI AUTORI

BRAVO ZA KREATIVCE Dječji svijet u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Piše DV
FOTO: Miho Skvrce
9. lipnja 2018. - 13:46

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik sinoć je, uz dodjelu diploma, otvorena izložba radova 70 dječjih autora. Djela su nastala u radionicama koje su vodili likovni pedagozi Ivan Perak i Jasmina Runje:

- Djeca imaju jedan sat likovnog tjedno, što je 45 minuta tjedno. Dok donesu boje i opremu i rasprostru ih, sat je gotov. Stoga, djeca su dobivala svakoga tjedna još četiri sata likovnog, u našoj Galeriji. To je ona niša, specifični proizvod koji možemo pružiti. Radionice su besplatne i bit će takve i dalje. Nastavit ćemo s programom svake godine - kazao je ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Marin Ivanović o postavu koji je koncipiran u četiri dijela.

U prvom dijelu je imaginarni Dubrovnik od kartona, skupni rad djece. Druga cjelina su radovi na hamer papiru s kombiniranim tehnikama poput vodenih boja, pastela, flomastera, ugljena. Treća kategorija je 'Dubrovnik u ljutoj naranči', ostvarenja nastala od kaširanih salveta na balonima bojanih vodenim bojama i crtani flomasterima. Posljednja cjelina su radovi od glinamola, također s motivom Dubrovnika.

Radionice UGD-a su se održavale svakoga tjedna od ponedjeljka do subote, a sudjelovala su djeca od vrtića do osmog razreda osnovne škole.
 

19. travanj 2024 01:37