StoryEditorOCM
DubrovnikU POLICIJSKOJ UPRAVI ODRŽANO PREDAVANJE VODIČIMA

Za sigurnu turističku sezonu

Piše dv
25. svibnja 2018. - 17:07

U prostorijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske održano je predavanje turističkim vodičima na temu samozaštitnog ponašanja turista.
Ova aktivnost koja se provodi već treću godinu u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“, koja ima za cilj prevencijom smanjiti broj kaznenih djela i prekršaja počinjenih na štetu turista koji posjećuju naš grad.
Iako je Dubrovnik jedna od najsigurnijih turističkih destinacija u svijetu, ovim predavanjem policija želi ići i korak dalje, odnosno ukazati turističkim vodičima što je to turistički kriminalitet te kako potaknuti turiste da svojim ponašanjem spriječe mogućnost da postanu žrtve ovog oblika kriminaliteta, a najčešće se radi o kaznenim djelima krađe – ističu u PU dubrvačko-neretvanskoj.
Turističke vodiče suzanimale teme koje se odnose na narušavanje javnog reda i mira od strane stranih državljana, ilegalni rad turističkih vodiča i slična pitanja.
Predavanje su održali policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU-e i Policijske postaje Dubrovnik koji su u sklopu navedenog projekta i u suradnji s „JP Libertas“ izradili letak/naljepnicu koja poziva građane na samozaštitno ponašanje u vozilima javnog gradskog prijevoza.

17. travanj 2024 08:41