StoryEditorOCM
DubrovnikIDUĆIH DESET DANA DO BOSANKE PREKO BRGATA

Sutra počinju radovi na rekonstrukciji raskrižja za Bosanku

Piše dv
25. svibnja 2018. - 15:54

Grad Dubrovnik putem nadležnog Upravnog odjela za promet u subotu, 26. svibnja započinje interventne radove na rekonstrukciji raskrižja za Bosanku.  
Stoga će nerazvrstana cesta „Put za Bosanku“, od spoja sa državnom cestom D8 do raskrižja nerazvrstane ceste Put za Bosanku – LC 69049 Bosanka – Brgat, od subote, 26. svibnja od 5:30 sati biti zatvorena za sav promet.
Predmetno skretanje jedno je od najnesigurnijih raskrižja na gradskom području s čestim prometnim nesrećama te je upravo povećanje sigurnosti sudionika u prometu osnovni motiv ove žurne intervencije koja se provodi uz suglasnost nadležnih Hrvatskih cesta. Predviđeno vrijeme trajanja radova je 10 dana, a u navedenom razdoblju promet za Bosanku odvijat će se obilazno preko državne ceste D 223 i naselja Gornji Brgat te obratno.
Promet „magistralom“ za sada će se odvijati obostrano. Ukoliko bude nužno u jednoj fazi radova zatvoriti jedan kolnički trak pritom će se voditi računa da se ti radovi odvijaju u noćnim satima, odnosno u razdobljima manjeg opterećenja prometa, kako bi isti što manje remetili redovno odvijanje prometa državnom cestom.
Mole se svi sudionici u prometu na pridržavanje privremene prometne regulacije postavljene uz kolnik ceste kao i za povećan oprez u prometu, poručjuju iz Gradske uprave.

25. travanj 2024 16:31