StoryEditorOCM
DubrovnikDVORANA IVANA PAVLA II.

POZIV NA TRIBINU Blaženi Alojzije Stepinac između činjenica i insinuacija

Piše PSD.
21. svibnja 2018. - 16:04

Družba "Braća Hrvatskoga Zmaja - Zmajski stol Dubrovnik", organizira u dvorani Ivana Pavla II. u četvrtak 24. svibnja s početkom u 19.30 sati javnu tribinu pod naslovom: "BLAŽENI ALOJZIJE STEPINAC IZMEĐU ČINJENICA I INSINUACIJA“, a predavač je Mario Jareb. Moderatorica je Varina Jurica Turk, a u glazbenom dijelu večeri nastupit će Slobodan Begić (violina) i Tomislav Žerovnik (gitara). 

Iako se je još godine 2014. činilo da je proces beatifikacije bl. Alojzija Stepinca okončan i mnogi su iščekivali tek Papinu odluku o nadnevku njegova proglašenja svetim, ipak je odluka Pape Franje o osnutku Mješovitoga katoličko-pravoslavnog povjerenstva koje je trebalo razmotriti Stepinčev život i odnos prema srpskom pravoslavlju mnoge iznenadila. 

Imenovani hrvatski biskupi i stručnjaci imali su zadaću osvijetliti život bl. Stepinca i suočiti se s optužbama srpske pravoslavne strane o navodnim nečasnim postupcima tadašnjega zagrebačkog nadbiskupa i prvoga čovjeka Crkve u Hrvata, o čemu će biti riječi na javnoj tribini. 
 

16. travanj 2024 06:53