StoryEditorOCM
DubrovnikVIDIMO SE DOGODINE!

EKO DUBROVNIK 2018. Završena još jedna uspješna akcija čišćenja podmorja

Piše PSD.
21. svibnja 2018. - 15:47

Nedjeljnim zaronom na atraktivnoj lokaciji Bezdan (ABYSS) na Koločepu završila je još jedna tradicionalna akcija čišćenja podmorja EKO DUBROVNIK 2018. u organizaciji ABYSS DUBROVNIK Centra za ronjenje i sportove na vodi.

Aktivnosti su započeleu petakdolaskom i smještanjem101 sudionika u dubrovačke hotele - sponzore, nastavile se odrađivanjem Akcije duž cijele Lapadske obale (od Batale do Orsana) cca 140 sudionika, ručkom i druženjem u Hotelu Lapad te razgledom Grada u subotu.

Sinergijom svih dionika od članova 17 klubova, centara i vatrogasaca iz 15 gradova i 4 države preko posade broda Danče, ekipe Hitne pomoći, učenika i nastavnika Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, članova Batale, gostiju koji su se zatekli u šetnji ili na kavi u Orke, zaposlenika Čistoće, Županijske lučke uprave i marine Frapa iz mora je uklonjena i na propisan način zbrinuta velika količina otpada.

Sudjelovanje ronitelja iz Dubrovnika, Mostara, Ohrida i Kotora,gradova pod zaštitom UNESCO-a, a čiji su gradonačelnici nedavno potpisali Povelju prijateljstva dodana je vrijednost ove Akcije.

Svoj doprinos su dali i mediji koji su nas popratili te je tako još jednom apelirano na svijest o očuvanju okoliša s naglaskom na More s kojim i od kojeg živimo.

Osmijesi na licima sudionika, pozitivna energija koja je strujala sva tri dana daje nam snagu da nastavimo dalje i održimo ovu tradiciju, a Grad u kojem živimo stalno nas potiče da podižemo standarde u organizaciji. Vidimo se dogodine, poručuju iz centra Abyss Dubrovnik. 

 

19. travanj 2024 23:44