Županija Dubrovnik

FOTORADIONICA NA LOKRUMU

TJEDAN BOTANIČKIH VRTOVA, ARBORETUMA I ZBIRKI Proljeće u botaničkom vrtu

FOTORADIONICA NA LOKRUMU

U Lijepoj našoj  se od 14. do 18. svibnja obilježava Osmi tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki.
Jedna od zanimljivih aktivnosti koje je tom prigodom organizirao Institut za more i priobalje Dubrovnik, u suradnji s Fotoklubom Marin Getaldić i JU Rezervat Lokrum bila je i današnja Fotoradionica za učenike na Lokrumu, s temom Proljeće u botaničkom vrtu.

Sudjelovalo je tridesettroje učenika osnovnih škola, Lapad, Marina Držića i Marina Getaldića, te Matematičke Gimnazije Dubrovnik.


Učenike je s Botaničkim vrtom na Lokrumu upoznala Katija Dolina, stručni suradnik u Institutu, a potom su Miho Kulušić i Igor Brautović iz Fotokluba Marin Getaldić govorili o fotografiji, s posebnim naglaskom na opremu potrebnu za snimanje prirode i makrofotografiju.

O svom viđenju razlike između fotografa i fotoreportera, novinara koji "piše" svjetlošću i fotografijom, nešto je rekao Željko Tutnjević, a sudionicima Fotoradionice je pri ruci bila i Kristina Koboević, članica FK.
Mlade ljubitelje prirode i fotografije su pratile profesorice Fani Bilić i Nives Radović.

Svaki sudionik je dobio mogućnost poslati do 5 svojih najboljih današnjih fotografija na mail: [email protected], a Fotoklub će najbolje ocijenjene fotografije od svakog učenika isprintati i organizirati izložbu.

Svi sudionici današnjeg lijepog i kreativnog druženja zahvaljuju kapetanu Kiku i posadi MB Zrinski na ugodnoj plovidbi do Lokruma i natrag u Porat, a svi su bili sretni i radosni zbog toga što su proveli dio dana u čarobnoj prirodi Lokruma i naučili ponešto o zanimljivom svijetu fotografije.
 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Stiže jugo i obilnija kiša

Stiže jugo i obilnija kiša
U utorak veći dio Hrvatske očekuje većinom relativno hladno i vjetrovito vrijeme, uz snijeg, a na Jadranu i kišu...
Stiže jugo i obilnija kiša