Županija Dubrovnik

NESREĆA NA SKRETANJU JEDNOM TJEDNOM TJEDNO

PROMETNO PITANJE Krizna točka je skretanje za Bosanku- idući tjedan počinju noćni radovi na širenju ugibališta

NESREĆA NA SKRETANJU JEDNOM TJEDNOM TJEDNO

Vijećnica Katarina Doršner (HDZ) pitala je kad će se regulirati vožnja električnih vozila po Lopudu, zbog koje je prošle sezone bilo nekoliko nesreća. "Otok Lopud povećava broj električnih vozila koja ne služe za osobnu potrebu stanovnika nego u svakave svrhe. Jedna je starija gospođa doživjela težu nesreću. Hoće li Grad postaviti regulativu i stupiće kod vatrogasaca i tako spriječiti ili regulirati vožnju?", pitala je Doršner. GRadonačelnik MAto Franković izjavio je kako će na Elafite poslati veći broj komunalnih redara koji bi trebali iskontrolirati vožnju električnim vozili.a

 Na pitanje kako se namjerava usporiti vožnja između Pila i Boninova, na potezu gdje su dva vrtića, umirovljenički dom i velika frekventnost pješaka koji nemaju ni nogostupa, Franković je odgovorio kako postoje krizna žarišta važnija od Ulice branitelja.

"Trenutno smo identificirali ključnu točku koju moramo riješiti - skretanje na Bosanku, tamo se događaju nesreće jednom tjedno. Dobili smo suglasnot Hrvatskih cesta za žurnu intervenciju na proširenju ugibališta, a na jesen bi HC riješile pitanje treće trake - skretača. U narednih 10 dana započet će radovi i to po noći da se izbjegne kolaps."

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Stiže jugo i obilnija kiša

Stiže jugo i obilnija kiša
U utorak veći dio Hrvatske očekuje većinom relativno hladno i vjetrovito vrijeme, uz snijeg, a na Jadranu i kišu...
Stiže jugo i obilnija kiša