StoryEditorOCM
DubrovnikOPROŠTAJ OD DRAGE PROFESORICE

Komemoracija za Margit Cetinić

Piše DV
16. svibnja 2018. - 16:15

Komemoracija za preminulu profesoricu Margit Cetinić održat će se sutra, 17. svibnja, u 12 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II.
Osnivačica Katedralnih madrigalista i profesorica koja je glazbeno odgojila generacije Dubrovčana do posljednjeg je trenutka živjela glazbu, a zbog svoje predanosti i kao zaslugu za obogaćivanje gradske glazbene, kulturne i društvene scene te za svoj predani rad, prošle je godine dobila i Nagradu Grada Dubrovnika. Odličjem Svetog križa za Crkvu i Papu profesoricu Margit odlikovao je i papa Benedikt XVI. Pod njezinim vodstvom Katedralni madrigalisti i Mješoviti zbor dubrovačke Katedrale sudjelovao je na brojnim manifestacijama i van crkve, te tako postao vidljiviji i cjenjeniji i u dubrovačkim glazbenim krugovima, pa i šire.

Margit Cetinić rođena je u Budimpešti 14. rujna 1947. godine, s godinu dana seli u Dubrovnik gdje završava osnovnu i srednju školu, a potom i Muzičku akademiju u Zagrebu, te se vraća u Dubrovnik i dobiva mjesto nastavnika u Glazbenoj školi, gdje ostaje sve do umirovljenja. Margit Cetinić ostat će zapamćena kao uvijek nasmijana i omiljena profesorica, zaljubljenica u glazbu i pokretač mnogih glazbenih događaja.

19. travanj 2024 23:34