StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKA UPRAVA

Potpisana tri ugovora o sufinanciranju između Hrvatskih voda i Vodovoda Dubrovnik

Piše DV
11. svibnja 2018. - 18:00

Tri ugovora o sufinanciranju građenja vodnih građevina te programa za smanjenje gubitka za 2018. godinu, potpisali su u petak predsjednik Uprave "Vodovoda Dubrovnik" Lukša Matušić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, u nazočnosti ministra zaštite okoliše i energetike Tomislava Ćorića i gradonačelnika Mata Frankovića.

– Potpisivanjem ugovora i o izradi kanalizacijske mreže u Orašcu započinjemo rješavanje kompletne kanalizacijske mreže grada Dubrovnika. Pred nama su veliki projekti i zahvalio bih upravi Hrvatskih voda, na čelu s gospodinom Zoranom Đurokovićem, što su se odlučili pratiti nas, a mi ćemo im pokazati jednu visoku transparentnost u trošenju sredstava Hrvatskih voda – rekao je u uvodu gradonačelnik Mato Franković.

Matušić i Đuroković tako su danas potpisali tri ugovora – o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području aglomeracije Zaton-Orašac za 2018. godinu, o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Dubrovnik (Orašac) za 2018. godinu, te o sufinanciranju programa smanjenja gubitaka za 2018. godinu.

Luka Matušić istaknuo je kako u "Vodovodu" neće biti zadovoljni dok svako kućanstvo ne bude priključeno na komunalnu infrastrukturu vode i odvodnje.

Ministar Tomislav Ćorić istaknuo je kako se ovim ugovorima, ali i ostalima koji će uslijediti na području županije, pokazuje da Hrvatske vode i nadležno Ministarstvo žele poboljšati spremnost vodoopskrbnih sustava na području županije.
– Prošlu godinu Republika Hrvatska završila je s 49 posto gubitaka u vodoopskrbnom sustavu, što je nedopustivo, te smo usmjereni na njihovo smanjenje. Više od 100 milijuna kuna ulaže se ove godine za sanaciju gubitaka, a dio tih sredstava namijenjen je i za Dubrovačko-neretvansku županiju – rekao je ministar Ćorić.


 

19. travanj 2024 09:53