StoryEditorOCM
DubrovnikOSNOVNA ŠKOLA IVANA GUNDULIĆA

CROATIAN MAKERS LIGA Natjecanje u robotici, programiranju i automatici uz pomoć edukacijskog robota

Piše DV
19. travnja 2018. - 09:57

OŠ Ivana Gundulića bila je domaćin 3. kola Croatian Makers lige, dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Svi sudionici dobit će potrebne robote na posudbu, odnosno u trajno vlasništvo.
 
Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje.  
 
Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: 1.-5. i 6.- 8. razred osnovne škole. Natjecanja će se odvijati otprilike jednom mjesečno, a prve discipline biti će praćenje crte, pronalaženje izgubljenog prijatelja i izbjegavanje prepreka.
 
U 2015./2016. školskoj godini uključit će 50-60 škola i centara za rad s mladima. Obzirom na veliki interes za Ligu u prvome valu je uključeno 220 škola i udruga te podijeljeno više od 1000 robota diljem Hrvatske!
 
Trenutno, Croatian Makers liga uključuje više od 360 škola i ustanova te preko 8000 učenika i učenica, a u fotogaleriji pogledajte kako je bilo na natjecanju u OŠ Ivana Gundulića.

19. travanj 2024 20:57