Županija Dubrovnik

DUBROVNIK, KORČULA, PLOČE, METKOVIĆ, VELA LUKA i BLATO

FORUM ŽENA ŽUPANIJSKOG SDP-a ORGANIZIRAO HUMANITARNU AKCIJU Omiljeni cvijet Ane Rukavine

DUBROVNIK, KORČULA, PLOČE, METKOVIĆ, VELA LUKA i BLATO

Forum žena SDP DNŽ organizirao je humanitarnu akciju Omiljeni cvijet Ane Rukavine u Dubrovniku, Korčuli, Pločama, Metkoviću, Vela Luci i Blatu. 
 
Podijeljeno je 1850 cvjetova, a zahvaljujući donacijama građana, prikupljeno je gotovo dvadesetak tisuća kuna. Važna su sredstva koja će biti usmjerena za rad Zaklade Ana Rukavina, ali važnije je razvijanje svijesti o potrebi darivanja. 
 
Zaklada svojim radom doprinosi razvoju Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi iz pupkovine. Humanitarnoj akciji u Pločama  priključila se i jedna  sugrađanka, oboljela od teške bolesti, ali zahvaljujući doniranim krvotvornim stanicama je danas zdrava. 
 
Vlastitim  iskustvom ukazivala je na jednaku važnosti  postojanja i rada Zaklade u sustavu liječenja oboljelih, kao i bolnica.  Pozivala je sugrađane na  odaziv u donaciji sredstava i eventualnom upisu u Registar donatora, kako bi mnogi oboljeli imali pravo na život.  Time je naglasila značaj Aninih riječi i apela " Želim život" .
 
Ovom prilikom predsjednica Foruma žena SDP DNŽ  Slavenka Mušan, zahvaljuje svima koji su dali svoje priloge, kao i kolegicama, koje su se uključila u ovu, svima nama važnu humanitarnu akciju.
 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije