StoryEditorOCM
DubrovnikRADIONICA U PALAČI RANJINA

Odnos prema investitorima i podrške investicijskim projektima

Piše dv
12. travnja 2018. - 16:19

Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji sa Agencijom za investicije i konkurentnost organizirala je interaktivnu radionicu na temu ”Odnos prema investitorima i podrške investicijskim projektima”.
Zamjenica župana Žaklina Marević koja je nazočila radionici, naglasila je važnost investicije u županiji te pozitivan stav kojeg Županija njeguje prema svim investicijama koje će za dobrobit imati napredak gospodarstva, održivosti razvoja, poštivanje tradicije i kulturno nasljeđe županije, a sve u svrhu daljnjeg razvoja, novih zapošljavanja i financijskih učinaka u korist županije i njenih stanovnika.
Također, zamjenica Marević zahvalila se predstavnicima Agencije za investicije i konkurentnost koja se osim u Dubrovniku održala i u Metkoviću.
Radionica se sastojala od tri dijela. U prvom dijelu se pobliže upoznaje sa radom Agencije te se obrađuje Zakon o poticanju ulaganja sa konkretnim primjerima. Drugi dio se odnosi na predstavljanje Zakona o strateškim investicijskim projektima, a u trećem dijelu je prezentiran Katalog investicijskih projekata-gdje se prezentira, koje institucije rade na njemu te konkretne upute u pripremi projekata, popunjavanju obrazaca i prijavi istih. Radionica je namijenjena svim tijelima sa javnom ovlasti koja sudjeluju u postupku realizacije investicija.

19. travanj 2024 01:09