StoryEditorOCM
DubrovnikUSKRŠNJA MISA U KATEDRALI

Vjerujmo i postanimo sanjari! Isusovo uskrsnuće je mogućnost trajne promjene!

Piše PSD.
1. travnja 2018. - 15:57

Uskršnju misu u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je tom prigodom brojnim okupljenim vjernicima poručio:

Stari sanjari i mladi proroci su put izbavljenja! Bog koji je mlad stalno obnavlja! - te spomenuo demografsku situaciju i veliko iseljavanje našeg naroda koji su posljedica beznađa:- Građani odlaze, čini im se da je sve propalo i traže nove izlaze i putove. Koliko god u trenucima slavlja Uskrsa vjerovali da je Bog mlad i da je taj koji može uskrsnuti iz groba te obnoviti, nije lako vjerovati. S gospodinom i mi možemo uskrsnuti, u njegovom uskrsnuću smo dobili mogućnost trajne promjene!

Bog u Isusovom uskrsnuću stvara novog čovjeka, daje nam mogućnost da i mi možemo ponovno biti mladi. A Isus kaže: Ako ne postanete kao djeca nećete ući u Kraljevsko nebesko! Sanjajmo braćo i sestre i po snovima ostanimo mladi, pokušajte se prepoznati u ulozi koju Bog ima za vas, nemojte se prepustiti očaju, budite i vi sanjari! Sa željom da na ovaj način postanemo mladi i da povjerujemo i postanemo sanjari, želim vam svima sretan i blagoslovljen Uskrs!
 

20. travanj 2024 03:27