StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD RASPISAO NATJEČAJ ZA ZAKUP JAVNIH POVRŠINA

Pogledajte koliki je početni iznos najamnine za samo četiri četvorna metra

Piše dv
24. ožujka 2018. - 19:19

Grad Dubrovnik raspisao je javni natječaj za davanje u zakup javnih površina odnosno za 11 lokacija unutar povijesne jezgre na koje će se postaviti štandovi, banci i stolići za prodaju suvenira. Primjerice za stilizirani štand – barku na Trgu oružja uz istočni zid, najbliže ulici, početni iznos zakupnine za četiri četvorna metra površine za sezonu iznosi 60 tisuća kuna.

Među najskupljim kvadratima javne površine koju grad daje u najam, prostor je na lokaciji Pred Dvorom odnosno preko puta ulaza u zgradu Županije. Prostor je predviđen za stiliziranu štand barku za prodaju suvenira i uređaj za izradu fotogafija (razglednica). Početni iznos zakupnine za površinu od četiri četvorna metra je 180 tisuća kuna. U zakup se davaju i četiri lokacije na kojima će se postaviti pokretni stalak za izradu, izlaganje i prodaju slika. Ovisno o lokaciji za tri m2 početni iznos zakupnine za sezonu kreće se od 13 do 35 tisuća kuna.

Također, Grad je raspisao natječaj i za dva info pulta za reklamiranje i prodaju karata za plovidbu polu podmornicom te dva mjesta za reklamiranje i prodaju karata za plovidbu povijesnim brodovima  - replikama iz doba Dubrovačke republike u vratima od Peskarije. Početni iznos zakupnine za sezonu za površinu od dva m2 je 10 tisuća kuna. Spomenute javne površine daju se u zakup za razdoblje od dana zaključenja natječaja do 15. studenog 2018. godine.
Predmet natječaja su i javne površine u vlasništvu Grada na Gundulićevoj poljani na koje će biti postavljeni župski banci za prodaju vlastitih proizvoda proizvodno-tradicijskih obrta.

U zakup se daje 18 prodajnih mjesta, a zauzeta površina je do dva metra četvorna po banku. Početni iznos zakupnine za sezonu je 10 tisuća kuna. Ove javne površine daju se u zakup za razdoblje od dana zaključenja natječaja do 5. prosinca 2018. godine.

20. travanj 2024 05:50