StoryEditorOCM
DubrovnikDVIJE OSNOVNE I JEDNA SREDNJA

KURIKULARNA REFORMA Za eksperimentalni program prijavile se samo tri škole u županiji

Piše DV
23. ožujka 2018. - 20:33

Od jeseni u 46 osnovnih i 26 srednjih škola kreće eksperimentalni program kurikularne reforme "Škola za život". U kurikularnu reformu koja je zaustavljena za vrijeme Šustarove vladavine, tako će od iduće nastavne godine biti uključen 6401 učenik osnovne škole te 2323 učenika srednjih škola, donosi Index.hr. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji za program su se prijavile dvije osnovne i jedna srednja škola i to - OŠ Ivana Gundulića i OŠ Blato, te srednja škola Vela Luka.

"Na javni poziv za izvođenje eksperimentalnoga programa kurikularne reforme prijavile su se 143 matične osnovne škole i 231 područna te 72 srednje škole, što je bitno više od maksimalno planiranih 50 osnovnih škola i 30 srednjih škola u kojima će se od iduće školske godine provoditi taj program", rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Najviše škola prijavilo se u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Javni poziv na koji su se škole mogle prijaviti bio je otvoren od 16. veljače do 15. ožujka ove godine, a prijave svjedoče o velikom i razmjerno raspoređenom zanimanju škola u svim hrvatskim županijama. Novi eksperimentalni kurikulumi uključuju novi nastavni materijal (uključujući i digitalni), stručno usavršavanje učitelja, opremanje škola (ono što pojedina škola treba: sportski rekviziti, kemijski i fizikalni laboratorij, tehnička oprema, glazbeni instrumentarij, informatička oprema), besplatni pristup internetu te tableti za učenike i tableti ili prijenosna računala za učitelje i nastavnike – podrška svih telekomunikacijskih tvrtki, promjene okruženja za učenje.

19. travanj 2024 15:41