StoryEditorOCM
NeretvaPOLICIJSKO IZVJEŠĆE: KRAĐA I PROMETNA NESREĆA

Ukrali mu 550.000 kuna, 63-godišnjak pregazio djevojku

Piše DV
16. ožujka 2018. - 12:05

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče dvije muške osobe u dobi od 58 i 32 godine, odnosno odgovorna osoba i direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Pločama, osumnjičeni su za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.
Sumnjiče se da su, s namjerom da trgovačkom društvu, koje je danas u stečaju, pribave protupravnu imovinsku korist, 40-godišnjaka lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu i održavali ga u zabludi da će novac koji je za kupnju stana u banci uplatio na žiro račun trgovačkog društva, biti prenesen na transakcijski račun otvoren za uplate kupaca stanova koji je naveden u ugovoru o kupoprodaji stana. Na opisani načina dvojica osumnjičenih su trgovačkom društvu pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od gotovo 550 tisuća kuna.
Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.
- U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se u 19,20 sati dogodila u mjestu Zvekovica teže je ozlijeđena 21-godišnja pješakinja.
Do prometne nesreće je došlo kada je 63-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se Jadranskom magistralom u pravcu Konavala, vozilom naletio na 21-godišnjakinju koja je u tom trenutku prelazila kolnik ceste preko obilježenog pješačkog prijelaza. Uslijed udara pješakinja je pala na nogostup te je zbog zadobivenih težih ozljeda prevezena u dubrovačku bolnicu gdje je zadržana na liječenju.
Policija protiv vozača podnosi kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.
 

18. travanj 2024 07:14