StoryEditorOCM
DubrovnikHRVATSKA UDRUGA KORISNIKA PARKIRALIŠNIH USLUGA:

Sanitat mora ispraviti sve nezakonitosti koje su građanima izazvale financijske poteškoće

Piše PSD.
10. ožujka 2018. - 18:02

Prenosimo reakciju Hrvatske udruge korisnika parkirališnih usluga na istup i postupanje Sanitata Dubrovnik.

'Upućujemo javni poziv građanima da nam se jave s ciljem podupiranja u daljnjim postupcima. Nažalost, moramo se boriti s onima koji bi trebali biti naš servis i raditi za našu dobrobit.

U dubrovačkim medijima jučer je objavljeno priopćenje Sanitata Dubrovnik d.o.o. u kojem su, potaknuti najnovijim medijskim natpisima od strane liste Srđ je Grad o nezakonitom postupanju Sanitata d.o.o., odnosno naplati po Odluci o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika broj 12/09.), a koja je ukinuta Odlukom Visokog Upravnog suda RH posl.br: Usoz-125/2012-6 od 30. svibnja 2014., potvrdili da je „aktualna uprava samim svojim dolaskom dala nalog odvjetnicima koji zastupaju Sanitat Dubrovnik d.o.o. za povlačenjem svih tužbenih zahtjeva, djelomično ili u cijelosti, koji su pokrenuti temeljem ukinute  Odluke o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika broj 12/09.)”.

Hrvatska udruga korisnika parkirališnih usluga, jedina takva udruga u Republici Hrvatskoj, smatra da je ovom izjavom jedan od ciljeva naše Udruge postignut jer se time stopiraju nezakonite ovrhe. Usprkos apelima u posljednjih 6 mjeseci, tek nakon izlaska u medije Sanitat Dubrovnik d.o.o. je morao popustiti. Na ovome se nećemo zaustaviti, sve nezakonitosti koje su kao posljedice imale financijske i druge teškoće građanima se moraju ispraviti, do Odluke koja je ukinuta, ali i nakon.

Premda Sanitat Dubrovnik d.o.o. tvrdi da su stopirani postupci nezakonitih ovrha, mi iz Udruge imamo saznanja da Sanitat i nakon nove Odluke Gradskog vijeća posluje suprotno naputcima istog u vezi naplate parkiranja i službe „PAUK“. O tome ćemo tražiti očitovanja odgovornih i nadležnih.

Upućujemo javni poziv građanima da nam se jave, da nas podupru u daljnjim postupcima. Nažalost, moramo se boriti s onima koji bi trebali biti naš servis i raditi za našu dobrobit', stoji u priopćenju Hrvatske udruge korisnika parkirališnih usluga i predsjednika Maria Miletića.

 

18. travanj 2024 20:16