StoryEditorOCM
DubrovnikNEPREKIDNA BITKA GRAĐANA I SANITATA

SANITAT PRIOPĆIO Pozivanje na neplaćanje je dovođenje građana u zabludu

Piše DV
9. ožujka 2018. - 10:11

Potaknut napisima o navodnom nezakonitom postupanju odnosno naplati parkinga, dubrovački Sanitat reagirao je priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti. 

"Aktualna uprava je samim svojim dolaskom dala nalog odvjetnicima koji zastupaju Sanitat Dubrovnik d.o.o. za povlačenjem svih tužbenih zahtjeva, djelomično ili u cijelosti, koji su pokrenuti temeljem ukinute Odluke o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika broj 12/09.).

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na sjednici održanoj dana 23. lipnja 2014. godine, a nakon objave Odluke Visokog Upravnog suda RH posl.br: Usoz-125/2012-6 od 30. svibnja 2014. godine, sukladno pravnom stajalištu izraženom u navedenoj odluci, donijelo je novu Odluku o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika broj 07/14).

Gradsko vijeća Grada Dubrovnika je još u dva navrata na sjednicama Gradskog vijeća od 03. srpnja 2015. godine i 28. kolovoza 2015. godine donijelo nove i na zakonu utemeljene Odluke  o organizaciji i načinu naplate parkiranja u Gradu Dubrovniku (broj 09/15 i 11/15).

Stoga, Sanitat Dubrovnik d.o.o.  ukazuje da se naplata parkinga na javnim parkiralištima na području Grada Dubrovnika od 23. lipnja 2014. godine, odnosno od donošenja nove Odluke o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika broj 07/014), pa do danas obavlja sukladno zakonitim Odlukama.

Bilo kakvo pozivanje građana na neplaćanje parkinga na javnim parkiralištima na području Grada Dubrovnika predstavlja dovođenje građana u zabludu, obzirom kao što je naprijed navedeno, Sanitat Dubrovnik d.o.o. u cijelosti obavlja kontrolu i naplatu parkinga na parkiraliština na području Grada Dubrovnika, a sve sukladno odlukama Gradskog vijeća i ostalim pozitivnim propisima.", zaključuju u priopćenju.

24. travanj 2024 18:56