StoryEditorOCM
DubrovnikU FESTIVALSKOJ PALAČI O KOMUNIKACIJI S MEDIJIMA

PRIRUČNIK ZA DOBRE KOMUNIKATORE Ermina Duraj predstavila "Odnose s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj"

Piše DV
8. ožujka 2018. - 22:19

U Festivalskoj palači večeras se održalo predstavljanje knjige Ermine Duraj ‘Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj’, svojevrsnog prvog priručnika na ovu temu u Hrvatskoj. Knjiga je rezultat višegodišnjeg rada i stečenog iskustva u javnom sektoru koji obuhvaća i teoriju i praksu odnosa s javnošću u općinama, gradovima i županijama. Autorica Ermina Duraj od 2007. godine glasnogovornica je, a zadnjih pet godina i voditeljica Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije te Kabineta župana. Knjiga je objavljena u nakladi Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

U regionalnoj i lokalnoj samoupravi ‘mediji su najvažniji kanal komuniciranja’ rekla je Duraj, pa je iznimno važno znati najbolji način komunikacije s njima, a ključ kvalitetnog odnosa je međusobno poštovanje, jer mediji dobiju vrijednu i pravu informaciju, a 
lokalna i regionalna samouprava bude plasirana s pravom viješću kroz medije prema javnosti i u pravo vrijeme. 

Biti dobar komunikator znači na jasan i dobro razumljiv način svima znati prenijeti poruku, ali isto tako ne morate biti najbolji govornik, nego što morate znati i kako se morate ponašati. U knjizi se u sedam poglavlja obrađuju teme strateškog komuniciranja s medijima, razumijevanja medija, položaja službenika za odnose s javnošću, i slično, a priručnik je nastao iz potrebe da se službenicima za odnose s javnošću u javnome sektoru daju smjernice za dobar rad i komunikaciju projekata od interesa za jedinice lokalne i područne samouprave čija je svrha biti servisom građana. 

23. travanj 2024 10:08