StoryEditorOCM
DubrovnikU IZNOSU OD 250 TISUĆA KUNA

Gradu Dubrovniku bespovratna sredstva za projekt javnog WC-a na Kalamoti

Piše PSD.
8. ožujka 2018. - 15:11

Gradu Dubrovniku kao korisniku odobrena su bespovratna sredstva u iznosu 250.000 kuna za sufinanciranje projekta javnog WC-a s bio pročistačem na otoku Koločepu.
 
Naime, u okviru Plana usmjeravanja i rasporeda sredstava za razvoj područja otoka u 2018. godini Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije Republike Hrvatske dana 1. ožujka donijelo je Odluku o odabiru projekata na temelju Javnog poziva za dostavu prijedloga projekata iz siječnja ove godine.
 
Uprava za otoke kao provedbena jedinica Ministarstva zaprimila je 87 prijava, a odabrano je 40 projekata ukupne vrijednosti 19 milijuna kuna. Gradu Dubrovniku odobreno je 250.000 kuna za projekt „Sanacija i stavljanje u funkciju javnog WC-a s bio pročistačem i uređenje okoliša, otok Koločep“.
 
Cilj Programa razvoja otoka je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti, a korisnici programa jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje u svojim administrativnim granicama obuhvaćaju hrvatske naseljene otoke i njima pripadajuće povremeno naseljene i nenaseljene otoke i otočiće te poluotok Pelješac.

20. travanj 2024 14:24