StoryEditorOCM
DubrovnikZBOG SNIMANJA GOLOTINJE U CRKVI

Direktor Njemačke akademije za film i televiziju ispričao se Crkvi i Dubrovčanima

Piše PSD.
8. ožujka 2018. - 11:12

Direktor Njemačke akademije za film i televiziju Ben Gibson ispričao se Crkvi i Dubrovčanima zbog snimanja golotinje u crkvi sv. Ignacija.

“Snimateljska ekipa studenata DFFB-a kojoj je kao vježba zadano snimanje kratkog dokumentarnog filma snimala je fotografiranje koje je isplanirala protagonistica filma. Kako smo danas doznali, snimateljska ekipa je kao mjesto snimanja odabrala jednu crkvu u Dubrovniku, a navedeno fotografiranje uključivalo je i snimanje golotinje u toj crkvi. Na žalost katkad se događa da mladi filmaši koji poduzimaju svoje prve korake naprave temeljne pogreške kojima nenamjerno vrijeđaju ili napadaju druge ljude – što je ovdje slučaj. DFFB, koja iznimno visoko cijeni umjetničku slobodu, nije bila informirana o posebnostima snimanih scena niti o mjestu snimanja. Budući da se ipak radi o snimateljskoj ekipi DFFB-a, želimo se ovim putem od sveg srca ispričati Crkvi i svim građanima Dubrovnika”, objavio je Ben Gibson, Direktor DFFB-a na web stranici Akademije.

Zbog neovlaštenog snimanja, ulaska filmske ekipe i svih aktera u crkvene prostore bez adekvatne dozvole, te vrijeđanja osjećaja vjernika Biskupija će iskoristi sve pravne mogućnosti protiv Deutsche Film und Fernsehakademie Berlin, te svih aktera koji su bili u ovo uključeni, kako bi zabranili javno publiciranje neprimjerenih fotografija koje su nastale u dubrovačkim crkvama, poručili su iz Biskupije.

25. travanj 2024 06:08