StoryEditorOCM
DubrovnikSAMOSTANSKI KOMPLEKS NA LOPUDU

SENZACIONALNI POTHVAT SLAVNOG TALIJANA Pogledajte kako je obnovio zdanje na Lopudu i oduševio ugledni Vogue

Piše DV
23. veljače 2018. - 23:10

Ugledni magazin Vogue objavio je spektakularne fotografije samostanskog kompleksa na Lopudu koji je obnovio i uredio poznati talijanski restaurator Francesco Bergamo Rossi zvan Toto. Priča pod naslovom “Kako je majstor restauracije pretvorio hrvatski samostan  u osobni raj” objavljena je u novom broju Voguea za ožujak. Tim povodom Toto samo za Jutarnji kaže da se u elafitski otočić zaljubio na prvi pogled. 

"U Hrvatsku često dolazim posljednjih dvadeset godina, prvo sam bio u Trogiru, a potom me moja draga prijateljica Francesca von Habsburg odvela na Lopud. Bila je to ljubav na prvi pogled. Odnedavno postoji direktna avionska linija Venecija - Dubrovnik pa dolazim još češće. Oko Božića sam boravio dulje na ovom otoku jer sam pisao knjigu kojoj se bližio rok, a to je mjesto na kojem vas nitko ne smeta" - kaže nam talijanski restaurator koji je obnovio nekadašnju kapelu, kao i kompleks u kojem su živjele opatice uz samostan te ondje sagradio svoj dom.

Za Vogue je ispričao kako na Lopudu izgubi osjećaj za vrijeme: “Prava je vrsta balansa koju pruža mojem ubrzanom životu koji vodim između Venecije i ponekad New Yorka. To je raj u malom, bez automobila i buke, povratak u prošlost. Naprosto je fantastično. I moj je dom u Veneciji prekrasan, no to nisam ja. Pravi ja sam na Lopudu”.

Priču o Lopudu pročitajte OVDJE.

25. travanj 2024 01:53