StoryEditorOCM
DubrovnikSLUŽBENI PRIJEM

Veleposlanik SAD-a u nastupnom posjetu Gradu Dubrovniku

Piše PSD.
22. veljače 2018. - 14:19

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Država u Republici Hrvatskoj Roberta Kohorsta koji je na ovu dužnost stupio 10. siječnja 2018. godine.
 
Tijekom službenog prijema, gradonačelnik Franković i veleposlanik Kohorst razgovarali su o dosadašnjoj suradnji te je istaknuta obostrana želja da se ona nastavi i u budućnosti, posebno u području obrazovanja, kulture i gospodarstva.

Gradonačelnik Franković upoznao je veleposlanika Kohorsta s osnovnim gospodarskim i geografskim obilježjima Dubrovnika, posebno se osvrnuvši na probleme s kojima se susreće Dubrovnik, odnosno njegovi stanovnici, zbog činjenice da je Dubrovnik fizički odijeljen od ostatka hrvatskog teritorija.

Između ostaloga, istaknuta je i velika važnost izgradnje Pelješkog mosta koji će uvelike olakšati svakodnevno kretanje stanovnika Dubrovačko – neretvanske županije, ali gostiju.

Poseban naglasak na održanom sastanku stavljen je na projekte i akcije vezane uz strategiju razvoja održivog turizma te je ovom prilikom gradonačelnik Franković istaknuo neke od aktivnosti koje su do sada učinjenje i poduzete u tom smjeru.

Gradonačelnik Franković je istaknuo i želju Grada Dubrovnika za budućom suradnjom i podršci u realizaciji odgojno-obrazovnih projekata koji se žele ostvariti sa sveučilištima iz Sjedinjenih američkih država, a koji bi uključivali razmjenu studenata, ali i znanja, vještina i informacija.

U sklopu nastupnog posjeta gradonačelnik Franković i veleposlanik Kohorst obišli su i memorijalnu kuću Ronalda Browna te odali čast preminulom američkom ministru trgovine. 

20. travanj 2024 10:17