StoryEditorOCM
DubrovnikSASTANAK U GRADSKOJ UPRAVI

MATO FRANKOVIĆ Visoka razina sigurnosti zasigurno jedna od najvećih prednosti Dubrovnika

Piše PSD.
1. veljače 2018. - 16:20

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sa suradnicima primili su danas u radni posjet izaslanstvo grada prijatelja Rueil-Malmaisona na čelu sa zamjenikom gradonačelnika zaduženim za turizam, bratimljenje i međunarodnu suradnju Philippeom Trotinom.
 
Jedna od glavnih tema radnog posjeta i održanog sastanka je realizacija zajedničkog projekta gradova prijatelja Dubrovnika i Rueil-Malmaisona. Riječ je o konferenciji "Festival strategije i turizma" koja će se održati u Dubrovniku od 7. do 9. studenoga 2018. godine.

"Što se tiče turističkih brojki vidljivo je kako Dubrovniku posljednih godina na tom području ide jako dobro. Međutim, ne smijemo postati žrtve vlastitog uspjeha, a o čemu upravo govore i što ističu posljedni tekstovi nekih vodećih svjetkih medija upravo ističu. Moramo razmišljati o budućnosti i upravo radi toga ovu zajedničku konferenciju smatramo iznimno važnom za Grad Dubrovnik i ono što želimo postići s ovom konferencijom je osvrt na trenutačni turizam i turizam budućnosti. Naravno, očekujemo i neke konkretne ciljeve i zaključke konferencije", kazao je gradonačelnik Franković na održanom sastanku.

Zamjenik gradonačelnika Rueil-Malmaisona Philippe Trotin istaknuo je kako razumije razmišljanja vezana uz strategije razvoja turizma jer je upravo turizam i Francuskoj jedna od najvažnijih ekonomskih grana.

"Rueil-Malmaison, ali i cijela Francuska bogata je povijesnim spomenicima i zahvaljujući tome turizam je baza naše ekonomije. Međutim, moramo uzeti u obzir i trenutačnu situaciju u kojoj se nalazi Europa, a to je borba s terorizmom. Smatram da je jako važno zajednički raditi na tom polju i mislim da će upravo ova konferencija "Festival strategije i turizma" biti od iznimne važnosti za postizanje nekih zajedničkih, konkretnih zaključaka", kazao je zamjenik gradonačelnika Trotin.

Gradonačelnik Franković istaknuo je kako je visoka razina sigurnosti zasigurno jedna od najvećih prednosti Dubrovnika jer zbog trenutačne situacije i borbom s terorizmom sigurnost neke destinacije postaje glavni kriterij za odabir odredišta za odmor.

20. travanj 2024 04:44