StoryEditorOCM
DubrovnikSVEMU LIJEPOM DOĐE KRAJ

Zimski festival završava u subotu

5. siječnja 2018. - 15:33

Svemu lijepom dođe kraja pa tako i četvrti Dubrovački zimski festival završava ove subote 6. siječnja.

U svojoj završnici Zimski festival s početkom u 20 sati na Gundulićevoj poljani priređuje koncert dubrovačke grupe 'The Bourbons' .

Inače, vodstvo DZF-a ističe kako je aktualni festival probudio neke nove lokacije donoseći i njima duh Adventa i blagdana.
Medov Park u Pilama bili su namijenjeni najmlađima. Programe su koordinirale Dijana Sinanović i Zrinka Japunčić u ime plesnog studija Lazareti i Udruge Le Petit Festival du Theatre. Zimski ugođaj zavladao je i Uvalom Lapad koja je bila mjesto brojnih programa za velike i male u koordinaciji Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo. Adventski vlakić i klizalište dodatno su upotpunili zimsku ponudu, a dugo će se pamtiti i humanitarni koncert dubrovačkih bendova Rokček – Tribute to Alan, u čast i spomen na dubrovačkog glazbenika Alana Lasića.

Nedjeljna adventska popodneva u Mokošici bila su osobito živa i vesela a klapska pjesma, osobito kolenda, uveseljavale su Dubrovčane iz vikenda u vikend u điru od Brsalja, preko Straduna i Prijekoga do Poljane Ivana Gundulića na kojoj će sve prigodno i završiti. U programima su nastupili dubrovački glazbenici: Valetudo, Dubrovnik Accoustic Session, Maja Grgić, Igor Vlahušić i Željko Barač, te DJ-evi Petra, Lane, Djivo i Maha.

Jedan od vrhunaca glazbenog programa ovogodišnjeg Zimskog festivala svakako je Dubrovački božićni koncert.
 

20. travanj 2024 15:12